ثلثان شدن بهوسیله آفتاب
در روستاى ما شیره انگور را به طریق زیر تهیّه میکنند:«ابتدا انگورها را میچینند و در حوضهای مخصوص ریخته و میشویند. سپس انگورها را لِه کرده و آب آن را میگیرند. پسازآن، خاک مخصوصى با آن مخلوط کرده و آن را رها میکنند تا تهنشین شود. آنگاه آب انگور را در ظرفهای مخصوص بزرگى میریزند و آن را بهوسیله آتش میجوشانند تا یکسوم یا یکچهارم آن تبخیر شود. سپس باقیمانده آن را در ظرفهای کوچکتر ریخته و در آفتاب قرار میدهند تا دو ثلث، یا بیشتر آن، تبخیر شود، در حدّى که سفت میشود.»با توجّه به توضیحات بالا لطفاً بفرمایید:الف- آیا خوردن شیرهای که به این طریق بهدستآمده حلال است؟ و برفرض حرمت، آیا نجس هم است؟ب- وظیفه کسانى که سالهای متمادى به این طریق، شیره تهیّه کرده و خودمصرف نموده و مقدار زیادى از آن را به فروش رساندهاند، چیست؟
چنین شیرهای نجس نیست؛ ولى خوردن و معامله آن اشکال دارد. باید آن را با آتش ثلثان کنند.