جوشاندن شیره انگور و کشمش
حلیت انگوری که آب درون آن جوشیده، با ذهاب ثلثان و تبدیل به کشمش شدن ثابت می شود و می فرمایید کشمش پخته شده اگر باد کرده و آب درون آن بجوشد حرام می شود. آیا این حرمت در شیره انگور بعد از ذهاب ثلثان و رقیق شدن و جوشیدن نیز ثابت است و اگر نیست منشأ اختلاف چیست؟
در شیره انگور بعد از رقیق شدن این حرمت نیست زیرا شیره بعد از رقیق شدن هیچ گاه احتمال مسکر شدن درآن نمی رود ولی آب انگور جوشیده را که ثلثان نشده اگر بگذارد احتمال مسکر شدن وجود دارد.